Geert Kimpen

Geert Kimpen (1965) volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schrijft sinds 1993 in Vlaanderen en Nederland voor toneel, cabaret en televisie. Zijn werk werd bekroond met de prestigieuze Prins Bernhard Prijs. Daarnaast schreef Geert Kimpen ook columns en verhalen voor verschillende tijdschriften.
In juni 2004 zette een oude Russiche kabbalameester hem op het spoor van Chaim Vital. Kimpen werd gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van deze kabbalist uit de 16e eeuw van wie de boeken nu pas hun weg vinden naar een steeds groter publiek. Van de ene op de andere dag verruilde hij zijn hectische bestaan als theatermaker voor de rust van de schrijftafel. Dit resulteerde in het op ware feiten gebaseerde inspirerende levensverhaal van Chaim Vital: De kabbalist. Van dit boek zijn inmiddels negentien drukken verschenen en de vertaalrechten werden aan vijftien landen verkocht.
In september 2008 verscheen zijn roman, De geheime Newton. Binnen twee weken na verschijnen was dit boek al aan een herdruk toe.
Zijn meest recente boek is Maak goud van je leven (2010). In mei 2011 wordt de nieuwe roman van Geert Kimpen verwacht, Rachel of het mysterie van de liefde.

© Foto: Petra van Vliet

Foto: Petra van Vliet